Δραστηριότητες τέταρτου τριμήνου 2011 Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ" PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής υγείας που έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ψυχικής Υγείας ως η 10η Οκτώβρη το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» και  το Οικοτροφείο «ΑΘΩΝΑΣ» διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 Φεστιβάλ  Ταινιών για τη ψυχική υγεία στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Για το 2011 η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας είχε ως τίτλο «Επενδύοντας στη Ψυχική Υγεία». Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  του κοινού και η καταπολέμηση του στίγματος. Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που διαπραγματεύονταν ζητήματα ψυχικής υγείας. Παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου υπήρχε έκθεση με δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας «Ανατολή», των ενοίκων του Οικοτροφείου «Άθωνας» και του Οικοτροφείου «Αξιός» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Έρευνας Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΣΥΝΘΕΣΗ».

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στις 27 Οκτώβρη του 2011 μέλη και προσωπικό του Κέντρου Ημέρας επισκέφτηκαν το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πολυγύρου μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών και των καταρτιζομένων με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Τα μέλη μας παρακολούθησαν  με ενδιαφέρον την εκδήλωση που περιλάμβανε μικρά θεατρικά δρώμενα και τραγούδια.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ

Στις 5 Νοεμβρίου 2011 ομάδα εθελοντών από την Αρναία Χαλκιδικής επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας Ανατολή και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τη ψυχολόγο και τη κοινωνική λειτουργό. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης συζητήθηκαν και υπήρξε ανταλλαγή  προβληματισμών πάνω στο όριο μεταξύ φυσιολογικού και παθολογικού, το όριο μεταξύ ψυχικής υγείας και ψυχικής ασθένειας όπως και αναφέρθηκαν μύθοι σχετικά με τη ψυχική ασθένεια. Μέσα από τη συνάντηση αναδείχτηκε η ανάγκη των εθελοντών να εμβαθύνουν τη γνώση τους πάνω στη ψυχική ασθένεια και να συνεχιστεί η επαφή τους με το κέντρο ημέρας συμμετέχοντας σε πρόγραμμα προαγωγής ψυχικής υγείας.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΟΦΨΥ ΣΕΡΡΩΝ

Στις 16,17,18 και 19 Νοεμβρίου 2011 η κοινωνική λειτουργός και μέλος του Κέντρου Ημέρας συμμετείχαν στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Η δυσκολία της επικοινωνίας: Μείζων θέμα στην ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών, κοινωνικών και εργασιακών σχέσεων» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για τη Ψυχική Υγεία Ν. Σερρών. Για το μέλος μας ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε σεμινάριο του ΣΟΦΨΥ Σερρών και απόλαυσε τη διαδικασία συμμετέχοντας στα βιωματικά εργαστήρια και τις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ

Στις 14 Δεκεμβρίου 2011 μέλη και προσωπικό επισκέφτηκαν το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Οικοτροφείου Άθωνα και ενίσχυσαν με την παρουσία τους την προσπάθεια των ενοίκων του Άθωνα.  Οι ένοικοι και το προσωπικό του οικοτροφείου υποδέχτηκαν με θέρμη τα μέλη μας και πέρασαν ευχάριστες στιγμές στο χώρο του Οικοτροφείου.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στις 21 Δεκεμβρίου 2011 το Κέντρο Ημέρας διοργάνωσε χριστουγεννιάτικη γιορτή. Στη γιορτή παραβρέθηκαν παλιά μέλη και εθελοντές του Κέντρου Ημέρας. Ο κ. Κωνσταντινίδης Αντώνης και η κ. Μαρία Χαριστού, με τη ζωντανή μουσική τους, μετέφεραν τη θετική τους διάθεση ενώ μέλη, καλεσμένοι και προσωπικό διασκέδασαν χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγουδώντας χριστουγεννιάτικους ύμνους. 

 

 

 

 

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση