Δραστηριότητες τρίτου τριμήνου 2012 Οικοτροφείο "ΑΞΙΟΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

ΙΟΥΛΙΟΣ

Αρχές Ιουλίου μεταβήκαμε, προσωπικό και ένοικοι, στην περιοχή Μόλα Καλύβα, κοντά στο Ποσείδι Χαλκιδικής για τέσσερις διανυκτερεύσεις. Εκεί διαμείναμε σε δωμάτια τα οποία έβλεπαν σε ένα ωραίο καταπράσινο κήπο με ελιές.

Οι ένοικοι ανέφεραν ότι τους άρεσε που παίξαμε ποδόσφαιρο, που κολυμπούσαμε κάθε μέρα σε  μία πολύ όμορφη κοντινή παραλία, που ψήσαμε στην αυλή, που κάναμε βόλτες στη Φούρκα και στην Καλλιθέα και που βγήκαμε σε μπαράκια της περιοχής. 


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Παζάρι στο Κέντρο Ημέρας «Ανατολή»

 Αρχές Αυγούστου μεταβήκαμε στο Κέντρο Ημέρας «Ανατολή» για το καθιερωμένο πλέον καλοκαιρινό παζάρι. Ένοικοι και προσωπικό συναντήθηκαν με γνωστούς τους. Περιηγηθήκαμε στα εκθέματα – κατασκευές και πραγματοποιήσαμε αγορές.

 

Κατασκήνωση ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Συμμετείχαμε φέτος 5 ένοικοι, συνοδεία 2 ατόμων του προσωπικού για 9 ημέρες στην κατασκήνωση της Παvελλήvιας Ομoσπovδίας Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.

Εκεί οι ένοικοι είχαν την  ευκαιρία να συναναστραφούν και να γνωρίσουν άτομα από δομές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και να δουν παλιούς τους φίλους, να παίξουν μπάσκετ, να διασκεδάσουν σε μπαράκι της περιοχής αλλά και μέσα στο χώρο της κατασκήνωσης. Επίσης κάναμε βόλτες στη Μεταμόρφωση και δροσιζόμασταν καθημερινά σε μία ωραία παραλία της περιοχής.

Ένα πρωινό επισκεφτήκαμε το Οικοτροφείο «Άθωνας» στη Γερακινή Χαλκιδικής, όπου συζητήσαμε με φίλους για το πώς περάσαμε μέχρι τώρα το καλοκαίρι και για τα μετέπειτα σχέδια μας.

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Εκδρομή στη Μεταμόρφωση και στη Συκιά Χαλκιδικής

Μετά τον περσινό διαχωρισμό μας σε δύο υποομάδες, σκεφτήκαμε και φέτος να πραγματοποιηθεί κάτι αντίστοιχο.

Ωστόσο λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών δεν σχεδιάσαμε να επισκεφτούμε κάποιο νησί όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια και αποφασίσαμε να πάμε κάπου κοντά, οπότε επιλέχθηκαν για τέσσερις διανυκτερεύσεις  η Μεταμόρφωση και η Συκιά στην Χαλκιδική.

 Στη Συκιά οι ένοικοι δήλωσαν ότι τους άρεσε η μεταξύ τους παρέα, η όμορφη παραλία που κολύμπησαν, τα δωμάτια τους στο ξενοδοχείο, η βόλτα που έκαναν στο χωριό, η ταβέρνα που φάγαμε και το μπαράκι που βγήκαμε.

 Στη Μεταμόρφωση μείναμε σε μπάγκαλοουζ μέσα σε κάμπινγκ. Κάποια πρωινά πηγαίναμε για μπάνιο στην παραλία, το μεσημέρι ψήναμε στην κατασκήνωση ή τρώγαμε έξω και τα απογεύματα ξεκουραζόμασταν και διασκεδάζαμε.

Οι ένοικοι ανέφεραν ότι τους άρεσε η θάλασσα και τα μπάνια που έκαναν, τα ψησίματα και δήλωσαν στεναχωρημένοι γιατί τελείωσε το καλοκαίρι.

 


Συνάντηση με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

 Επίσης μέσα Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φετινή συνάντηση με τους Εθελοντές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού. Ανταλλάξαμε πληροφορίες και εντυπώσεις για το πώς περάσαμε το καλοκαίρι και τα μέρη που επισκεφτήκαμε και συζητήσαμε για δράσεις που θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε τη φετινή χρονιά.

 

Το τμήμα Πολιτισμού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ. Θερμαϊκού – Πολιτισμός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας (Π.Ο.Σ.Π.) διοργάνωσαν μία σειρά από εκδηλώσεις στα πλαίσια της «Γενέθλιας Ημέρας Περαίας»

 Παρακολουθήσαμε:

 -Το ντοκιμαντέρ : «Δύο Φορές Ξένος ». Η ταινία ξετυλίγει την ιστορία των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, τη κοινή τους εμπειρία για τις χαμένες πατρίδες: η ιστορία του να είσαι «Δύο φορές ξένος».

 -Τουρνουά μπάσκετ, διαγωνισμός τριπόντων & ελεύθερων βολών (συμμετείχαν κορίτσια και αγόρια 8 - 18 ετών)

 -Συμμετείχαμε στο Αλσύλιο «Ανδρομέδα» στη γιορτή φασολάδας με τη συνοδεία λαϊκού μουσικού σχήματος. Οι ένοικοι δήλωσαν ότι τους άρεσε το καταπράσινο μέρος και οι μουσικές.

 

 Παρακολούθηση χορευτικού σχήματος στο Μέγαρο Μουσικής

Τέλη Σεπτεμβρίου παρακολουθήσαμε την διάσημη χορευτική ομάδα Batsheva Dance Company και την παράσταση Hora, στο Μέγαρο Μουσικής. Οι ένοικοι ανέφεραν ότι ευχαριστήθηκαν πολύ την παράσταση.

 

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στην Οικογιορτή

Επίσης με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στο Μουσείο εκτίθενται ευρήματα κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών και παρουσιάζεται συνολικά ο πολιτισμός της Μακεδονίας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Μετά το μουσείο μεταβήκαμε στο πάρκο της Ν. Ελβετίας και περιηγηθήκαμε στα προϊόντα της Οικολογικής Γεωργίας και Οικοτεχνίας (Οικογιορτή).

 

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση