8-9/10/2010: Περίπτερο ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10/2010) PDF Εκτύπωση E-mailΤην Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, οι δομές «Κέντρο Ημέρας Εστία» και το «Οικοτροφείο Αξιός», της Α.μ.Κ.Ε. «Σύνθεση» πραγματοποίησαν περίπτερο ενημέρωσης κοινού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα ψυχικής υγείας.

Το περίπτερο στήθηκε το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του προσωπικού και των μελών του Κέντρου Ημέρας.Η μουσική και η έντονη παρουσία κόσμου συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των περαστικών. Τα  μέλη μοίραζαν τα ενημερωτικά φυλλάδια και έπιαναν κουβέντα με όσους περαστικούς ήθελαν να  μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους γύρω από τη ψυχική  υγεία. Στον πεζόδρομο είχε τοποθετηθεί ένα μεγάλο ρολό χαρτονιού όπου ο καθένας μπορούσε να αφήσει το μήνυμα του για τη ψυχική υγεία: «…Φώς, Ελπίδα, Μέλλον, Συμπαράσταση», «…Να νοιαζόμαστε για το διπλανό μας», όπως επίσης και μηνύματα που δόθηκαν με ζωγραφιές.

 Προσκεκλημένοι ήταν ένα κουαρτέτο εγχόρδων, οι οποίοι έπαιξαν ποικιλία κλασικών και μοντέρνων κομματιών και έδωσαν μια διαφορετική χροιά στην εκδήλωση. Ο κόσμος σταματούσε για να τους παρακολουθήσει και έτσι δινόταν η ευκαιρία για ενημέρωση, για να μοιραστούν οι κονκάρδες της εκδήλωσης και τέλος να περαστεί το μήνυμα: «Μαζί με τον άνθρωπο, μέσα στην κοινωνία», ένα μήνυμα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση απέναντι στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας αλλά και στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με ψυχικές διαταραχές.Το Σάββατο τη λειτουργία του περιπτέρου ενημέρωσης ανέλαβε το προσωπικό του Οικοτροφείου. Μοιράστηκαν φυλλάδια και εκτέθηκαν αντικείμενα τα οποία έφτιαξαν τα μέλη του προγράμματος του οικοτροφείου στο πλαίσιο της ομάδας εικαστικών.

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση