Δραστηριότητες Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010 Κέντρο Ημέρας "ΕΣΤΙΑ" PDF Εκτύπωση E-mail

Στη διάρκεια του Χειμώνα τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας «Εστία» πραγματοποίησαν διάφορες επισκέψεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης που αφορούσαν Μουσεία και Εκθέσεις. Στις 19/11/2010 επισκεφτήκαμε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση που παρακολουθήσαμε αφορούσε σε έργα των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Στις 3/12/2010 πραγματοποιήθηκε ο γύρος της πόλης με το πολιτιστικό λεωφορείο. Τα μέλη του προγράμματος ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την ιστορία των μνημείων και ζητούσαν πληροφορίες από τον ξεναγό του πολιτιστικού λεωφορείου. Στις 17/12/2010 επισκεφτήκαμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου. Η ατμόσφαιρα της εκκλησίας, οι κατακόμβες και η ιστορία του Αγ.  Δημητρίου, εντυπωσίασαν και αποτέλεσαν αφορμή για συζητήσεις ιστορικού περιεχομένου.Στις 23/12/2010 πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στην Ονειρούπολη της Δράμας. Την περίοδο των Χριστουγέννων αποφασίστηκε από τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας να πραγματοποιηθεί εκδρομή στη Δράμα, στο χωριό του Άη Βασίλη. 

Η συμμετοχή στην εκδρομή ήταν μεγάλη. Αρχικά φθάνοντας στην πόλη επισκεφτήκαμε ένα κεντρικό καφέ. Εκεί γίναμε όλοι μία παρέα με πολλή διάθεση για κουβέντα.Έπειτα επισκεφτήκαμε την «Ονειρούπολη», όπου υπήρχε ενδιαφέρον από όλους για τα δρώμενα  και για να βγούμε φωτογραφίες μπροστά στα στολισμένα περίπτερα. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα μας γύρισε πίσω στην παιδική ηλικία και παρασυρθήκαμε στο εορταστικό κλίμα.Η χαλάρωση και η καλή διάθεση ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων μας. 

Αργότερα κατευθυνθήκαμε προς την ταβέρνα, απολαύσαμε το φαγητό και ανταλλάξαμε εμπειρίες από τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων. Ήταν μια εκδρομή φίλων που μπορέσαμε να μοιραστούμε συναισθήματα και εμπειρίες.


Στις 27/12/2010 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Κοινωνική Λέσχη του Κέντρο Ημέρας «Εστία».Υπήρχε μπουφές, μουσική και έντονα θερμό φιλικό κλίμα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Ο Γ. Ελληναίος, εθελοντής-μουσικός μας ψυχαγώγησε και έδωσε το έναυσμα για γλέντι και χορό.

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση