Δραστηριότητες δεύτερου τριμήνου 2011 Οικοτροφείο "ΑΞΙΟΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

10/4/2011: Επίσκεψη ενοίκου στο χωριό του

 Την Κυριακή 10 Απριλίου ο Κοινωνικός Λειτουργός και ο Ψυχολόγος συνόδευσαν ένοικο του Οικοτροφείου στο χωριό του, στην Ορεινή Σερρών. Αρχικά μεταβήκαμε στις Σέρρες όπου επισκέφτηκε τα αδέρφια του και στη συνέχεια στο χωριό για να δούμε και την αδερφή του.

Εκεί συνομίλησε με  συγχωριανούς, συγγενείς και φίλους, έμαθε νέα τους και  συζήτησε τόσο για το παρελθόν όσο και το παρόν.

Ο  ίδιος δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από αυτή την εκδρομή και από τη μεριά μας δεσμευτήκαμε να το επαναλάβουμε.11-13/4/2011: Εκδρομή στα λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία.

 Στις 11 με 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μας πια εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία παρουσία όλων των ενοίκων και συνοδεία 9 ατόμων του προσωπικού.

Η φιλόξενη οικοδέσποινα κα Ελευθερία, ανέλαβε τη διαμονή μας στο γραφικό χωριό Όρμα.

Κατά τη διαμονή μας επισκεφτήκαμε τα φημισμένα ιαματικά λουτρά της περιοχής, κάναμε πεζοπορίες και θαυμάσαμε την φύση. Επίσης ένα βράδυ βγήκαμε σε μπαράκι γειτονικού χωριού.

Όλοι οι ένοικοι δήλωσαν ότι τους άρεσε ιδιαίτερα η εκδρομή και ότι πέρασαν πολύ καλά.

Ανέφεραν ότι τους άρεσε το μπάνιο που έκαναν στα ζεστά λουτρά, τα δωμάτια που μείναμε, η φιλοξενία της κας Ελευθερίας, η βόλτα στους καταρράκτες, το ότι ψήσαμε έξω πολλά κρέατα και διασκεδάσαμε, το μπαράκι που βγήκαμε έξω.15/04/2011: Συμμετοχή στο 4ο Τουρνουά Μπόουλινγκ Ατόμων Με Αναπηρία

Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Planet Bowling – Εμπορικό Κέντρο City Gate, το 4ο Τουρνουά Μπόουλινγκ Ατόμων Με Αναπηρία που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης.

Τέσσερις ένοικοι του οικοτροφείου έλαβαν μέρος στους αγώνες και για συμπαράσταση ήταν παρόντες και άλλοι προσωπικό του Οικοτροφείου.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν η ευκαιρία για συμμετοχή και διάκριση, η κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού και η ενδυνάμωση των σχέσεων των φορέων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ατόμων με αναπηρία.

Παίξαμε μαζί στην ίδια ομάδα με τους μαθητές του ΤΕΕ ΄Β Βαθμίδας Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα μας κατέλαβε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία.

Οι ένοικοι ανέφεραν ότι τους άρεσε πολύ η όλη διοργάνωση γιατί γνώρισαν κόσμο από διάφορες ομάδες και είδαν παλιούς γνωστούς και φίλους. Επίσης ότι χάρηκαν που  τους έδωσαν μετάλλια και αναμνηστικές μπλούζες.


 

14/4/2011: Συμμετοχή σε  εκδήλωση του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας

 Συμμετείχαν 6 ένοικοι  συνοδεία ενός μέλους του προσωπικού και 2 εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού σε εκδήλωση του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας με Θέμα:

Η (κατά)δίκη της Ψυχιατρικής. Βιντεοπροβολή μαρτυριών ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία.

Αρκετοί ένοικοι έδειξαν προβληματισμένοι έπειτα από την προβολή. Ωστόσο τους άρεσε  που συμμετείχαν στην εκδήλωση.20/4/2011: Παρακολούθηση παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2011, 6 ένοικοι συνοδεία δύο ατόμων του προσωπικού μετέβησαν στο μέγαρο μουσικής για να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση Μεγάλα Θρησκευτικά έργα ΄΄Α. DVORÁK: REQUIEM΄΄.

Σε σχετική μας ερώτηση ανέφεραν ότι τους άρεσε η μουσική, το περιβάλλον, ο μαέστρος, οι κυρίες που τραγούδησαν και ο χώρος γενικότερα.4/6/2011: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

4 ένοικοι συνοδεία 2 μελών του προσωπικού μετέβησαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της θεσσαλονίκης. Μία από τις δράσεις ήταν και η θαλάσσια συγκοινωνία και σύνδεση του λιμανιού της πόλης μας με την Περαία.

Η μετάβαση μας έγινε με το καράβι. Όλοι οι ένοικοι δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την πρωινή βόλτα δηλώνοντας ότι ένιωσαν έστω και για λίγο σαν να πήγαιναν διακοπές σε κάποιο νησί. Στο λιμάνι οι ένοικοι μετέβησαν σε έκθεση προϊόντων.16/6/2011: Αποχαιρετιστήρια γιορτή με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Την Πέμπτη 16/6/2011 πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Οι ένοικοι το διασκέδασαν ιδιαίτερα μαζί τους, χόρεψαν, άκουσαν μουσική και αντάλλαξαν ευχές για ένα χαρούμενο και ξένοιαστο καλοκαίρι, ανανεώνοντας το επόμενο ραντεβού για το Σεπτέμβριο.
18/6/2011:Επίσκεψη ενοίκου στην αδερφή του

 Το Σάββατο 18 Ιουνίου ο Κοινωνικός Λειτουργός  και ο Ψυχολόγος, συνόδευσαν ένοικο του Οικοτροφείου στην αδερφή του, στο Λιθότοπο Σερρών. Εκεί συνάντησε και τα ανίψια του και άλλους συγγενείς.

Αρχικά μεταβήκαμε στο σπίτι της αδερφής του ώστε να ξεκουραστούμε από το ταξίδι.

Έπειτα απολαύσαμε το μεσημεριανό μας φαγητό με θέα την πολύ όμορφη λίμνη Κερκίνη ανταλλάσοντας νέα με τους συγγενείς.27/6 - 1/7/2011 Εκδρομή στα Καλά Νερά Βόλου

 Στις 27 Ιουνίου όλοι οι ένοικοι του οικοτροφείου συνοδεία 10 μελών του προσωπικού  μεταβήκαμε στα Καλά Νερά Βόλου για τέσσερις διανυκτερεύσεις.

 Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και η εκδρομή μας περιελάμβανε καθημερινές εξορμήσεις στην παραλία και σε ταβέρνες της ευρύτερης περιοχής, βόλτα στην πόλη του Βόλου και διασκέδαση σε μπαράκι.

Οι ένοικοι δήλωσαν  ότι τους άρεσε το φαγητό στην ταβέρνα, η έξοδος στο μπαράκι και τα μπάνια που έκαναν.
 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση