Δραστηριότητες τρίτου τριμήνου 2011 Οικοτροφείο "ΑΞΙΟΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

12-16/7/2011 Κατασκήνωση στον προαύλιο χώρο του οικοτροφείου "ΑΘΩΝΑΣ".

 Το διάστημα 12 με 16 Ιουλίου 5 ένοικοι συνοδεία 2 μελών του προσωπικού κατασκήνωσαν στον προαύλιο χώρο του οικοτροφείου του «Άθωνα».

Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους καθώς το συγκεκριμένο εγχείρημα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Κριτήριο για την επιλογή των ενοίκων αποτέλεσε τόσο η ηλικία τους, όσο και  η διάθεση συμμετοχής τους και η κατάσταση της υγείας τους.

 Οι ένοικοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Πιο συγκεκριμένα είπαν ότι πέρασαν πάρα πολύ όμορφα στο πάρτι που έκανε το οικοτροφείο «Άθωνας» για τα 7 χρόνια λειτουργίας του, ότι τους άρεσαν οι ταβέρνες που βγήκανε, τα μπάνια που έκαναν και το πως μαύρισαν, η παρέα με τους ενοίκους του οικοτροφείου του «Άθωνα».

 Ήταν σίγουρα μία πολύτιμη εμπειρία για όλους μας και λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές αντιδράσεις και τα σχόλια των ενοίκων είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αντίστοιχες εξορμήσεις και στο μέλλον.12/8/2011 Παζάρι στο Κέντρο Ημέρας «Ανατολή»

 Tην Παρασκευή στις 12 Αυγούστου, 6 ένοικοι συνοδεία 2 μελών του προσωπικού μεταβήκαμε στο Κέντρο Ημέρας «Ανατολή» για το Καλοκαιρινό παζάρι.

 Ένοικοι και προσωπικό συναντήθηκαν με γνωστούς τους από προηγούμενες επισκέψεις και έγιναν και πολλές νέες γνωριμίες. Περιηγηθήκαμε στα εκθέματα – κατασκευές και αγοράσαμε είδη για να διακοσμήσουμε το χώρο μας.29/8-2/9/2011 Εκδρομή στην Κεφαλονιά και στη Μεταμόρφωση

Μετά την περσινή επιτυχημένη εκδρομή στην Κέρκυρα σκεφτήκαμε φέτος να τολμήσουμε μία εκδρομή σ΄ένα  ακόμα νησί, στην Κεφαλονιά. Ωστόσο γνωρίζαμε ότι η απόσταση θα ήταν μεγάλη και ότι ίσως κάποιοι ένοικοι δυσκολεύονταν στο πολύωρο ταξίδι. Έτσι υπήρξε η ιδέα να χωριστούμε σε 2 ομάδες.

 Οι ομάδες συστάθηκαν με κριτήριο την ηλικία των ενοίκων, την υγεία και τις επιθυμίες τους. Η διάσπαση ενοίκων και προσωπικού σε 2 ομάδες διευκόλυνε την μεταξύ μας συνεργασία και επικοινωνία. Δημιουργήθηκε ένα περισσότερο ευέλικτο σχήμα το οποίο είχε τη δυνατότητα να είναι προσαρμοσμένο στις επιθυμίες και ικανότητες των ενοίκων.

Στην Κεφαλονιά μεταβήκαμε 9 ένοικοι συνοδεία 6 ατόμων του προσωπικού.

Πήγαμε οδικώς ως την Λευκάδα και από εκεί με καράβι στην Κεφαλονιά και τελικό προορισμό το Ληξούρι.

Ο καιρός ήταν πολύ ζεστός και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε αρκετές παραλίες του νησιού.  Επισκεφτήκαμε πολλά όμορφα μέρη και θαυμάσαμε τις φυσικές ομορφιές (χωριό Άσος και Κάστρο, μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου).

Επίσης το τελευταία απόγευμα πήγαμε στο Αργοστόλι, στην αρχή για καφέ στον Κοινωνικό Συναιτερισμό (ΚΟΙΣΠΕ) «Ρότα» και έπειτα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός:  Βραδιά Κεφαλλονίτικης οινογευσίας με και πλούσια ποικιλία τοπικών κρασιών και με συνοδεία καλής παραδοσιακής μουσικής.

Οι ένοικοι δήλωσαν ότι τους άρεσε η παρέα στο δωμάτιο, οι παραλίες που κολύμπησαν, το γλέντι  που συμμετείχαν την τελευταία ημέρα, το ξενοδοχείο και οι ταβέρνες που φάγαμε.


Στην Μεταμόρφωση μεταβήκαμε 6 ένοικοι συνοδεία 4 ατόμων του προσωπικού και μείναμε σε μπάγκαλοουζ μέσα στο κάμπινγκ.

Τα πρωινά πηγαίναμε για μπάνιο στην παραλία, το μεσημέρι τρώγαμε στην κατασκήνωση και τα  απογεύματα ξεκουραζόμασταν και διασκεδάζαμε μεταξύ μας.

Οι ένοικοι ανέφεραν ότι τους άρεσε η θάλασσα και τα μπάνια που έκαναν , τα ψησίματα , τους άρεσε που χορέψανε , που γνώρισαν κόσμο από το ΚΑΠΗ που ήρθε τις τελευταίες ημέρες.17/9/2011 Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

4 ένοικοι συνοδεία ενός ατόμου του προσωπικού επισκεφτήκαμε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και περιηγηθήκαμε στα περίπτερα.

Επίσης παραβρεθήκαμε στην έκθεση ζωντανών εντόμων και πεταλούδων Insectopia. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει ζωντανά έντομα σε συνθήκες που προσομοιώνουν το φυσικό τους περιβάλλον.

Όλοι οι ένοικοι έφυγαν ευχαριστημένοι και ζήτησαν να ξαναεπισκεφθούν την  Έκθεση και του χρόνου.

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση