Δραστηριότητες τέταρτου τριμήνου 2011 Οικοτροφείο "ΑΞΙΟΣ" PDF Εκτύπωση E-mail


13/10/11: Ενημέρωση –ευαισθητοποίηση της κοινότητας

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας


Οι δομές Κέντρο Ημέρας «Εστία» και το Οικοτροφείο «Αξιός», της Α.μ.Κ.Ε. «Σύνθεση» πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης του κοινού, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας (10/10/2011) στο πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου με Μαρασλή, στην περιοχή Χαριλάου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα ψυχικής υγείας.


Μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την ψυχική υγεία και πραγματοποιήθηκε παράλληλη μουσική εκδήλωση από συγκρότημα του μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης.


Η υποδοχή από τους περαστικούς και από τους περίοικους ήταν ιδιαίτερα θετική.  Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους των δομών και ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία των μονάδων, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δραστηριότητες.14/10/2011: Παρουσία στο γάμο εργαζόμενου του Οικοτροφείου


Τον Οκτώβριο παντρεύτηκε ο ψυχολόγος του Οικοτροφείου στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών και προσκάλεσε όσους ενοίκους ήθελαν και μπορούσαν να παρευρεθούν στο γάμο.

Πριν από το γάμο πραγματοποιήθηκαν αρκετές σχετικές συζητήσεις

(πόση ώρα διαρκεί, με ποια σειρά γίνεται η όλη διαδικασία ).

Οι περισσότεροι ένοικοι ανέφεραν ότι είχαν πολλά χρόνια να πάνε σε κάποιο γάμο και ότι ελάχιστες φορές είχαν παρακολουθήσει το μυστήριο


Κατά τη διάρκεια ομαδικής συνάντησης οι ίδιοι οι ένοικοι πρότειναν να αγοράσουν από κοινού κάποιο δώρο και 2 εκπρόσωποι τους το επέλεξαν.


7 ένοικοι συνοδεία 2 ατόμων του προσωπικού μετέβησαν στην εκκλησία όπου παρακολούθησαν το μυστήριο.

Έπειτα  διασκέδασαν σε κέντρο δεξιώσεων. Εκεί έφαγαν, χόρεψαν και ευχήθηκαν στο νιόπαντρο ζευγάρι.

Όλοι οι ένοικοι δήλωσαν ότι το ευχαριστήθηκαν και ότι τους άρεσαν πολύ ο γαμπρός, η νύφη, το φαγητό και ότι διασκέδασαν μαζί με όλους τους άλλους καλεσμένους.Τον Οκτώβριο του 2011 εκτέθηκαν έργα των ενοίκων μας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (9/10/2011) σε εκδήλωση του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» και στον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου (11/10/2011 μέχρι 21/10/2011) σε εκδήλωση του Κέντρου Ημέρας «ΕΣΤΙΑ».

Ένοικοί μας επισκέφθηκαν την έκθεση στον Πολύγυρο και παράλληλα παρακολούθησαν την ταινία «Οι Ώρες», που προβλήθηκε στο πλαίσιο φεστιβάλ ταινιών για την ψυχική υγεία που οργάνωσε το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Επίσης ένοικοί μας συμμετείχαν στα εγκαίνια της έκθεσης που οργάνωσε το Κέντρο Ημέρας «ΕΣΤΙΑ»Το Νοέμβριο, ένοικοί μας παρακολούθησαν ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στις 27/11/2011 παρακολούθησαν θεατρική παράσταση στο «Κ.Α.Π.Π.Α.» (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού), μαζί με ενοίκους και προσωπικό από το γειτονικό μας Οικοτροφείο «ΑΛΘΑΙΑ», το μιούζικαλ «For Ever Young», που παρά τη μεγάλη διάρκειά του, το παρακολουθήσαμε ευχάριστα, καθώς περιλάμβανε πολλά τραγούδια, μουσική και χορευτικά.

                                         


Το Δεκέμβριο παρακολουθήσαμε:

  1. Παράσταση Καραγκιόζη και σκετς από το Ειδικό Σχολείο Ξάνθης στο «Κ.Α.Π.Π.Α.», μαζί με το Οικοτροφείο «ΑΛΘΑΙΑ»
  2. Κινηματογραφική προβολή 3D «Happy Feet 2», μαζί με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού
  3. Θεατρική παράσταση στο θέατρο «ΑΘΗΝΑΙΟ»


Όλες αυτές οι έξοδοι δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση στους ενοίκους που συμμετέχουν και παράλληλα δίνουν ερεθίσματα για ενσωμάτωση και σύσφιξη των σχέσεων με τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό.Μέσα στο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν ακόμη οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

  • Στις 13/12/2011 επίσκεψη από τη χορωδία και κατοίκους της ενορίας του Αγίου Φωτίου

 


  • Στις 17/12/2011 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μας γιορτή. Στη γιορτή παραβρέθηκαν οι συγγενείς και φίλοι των ενοίκων, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και 3 ένοικοι από το Οικοτροφείο «ΑΛΘΑΙΑ». Η χορωδία του Ερυθρού Σταυρού παρουσίασε εορταστικό μουσικό πρόγραμμα. Όλοι οι ένοικοι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι, χόρεψαν, τραγούδησαν και είπαν ότι τους άρεσε η γιορτή γιατί συναντήθηκαν με συγγενείς και φίλους.  

                            

  • Στις 20/12/2011 μας επισκέφθηκαν από την Ενορία Αγίου Πέτρου και Παύλου, ο ιερωμένος της εκκλησίας μαζί με τρεις κυρίες που μας τραγούδησαν τα κάλαντα, μοίρασαν δώρα και αντάλλαξαν ευχές με τους ενοίκους μας.


  • Στις 21/12/2011 είχαμε κοινή έξοδο σε ταβέρνα της περιοχής μαζί με ενοίκους και προσωπικό από το οικοτροφείο «ΑΛΘΑΙΑ». Οι ένοικοι και το προσωπικό των δύο Οικοτροφείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να διασκεδάσουν παρέα και να ανταλλάξουν ευχές για τις γιορτές.  
 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση