Δραστηριότητες πρώτου τριμήνου 2012 Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ" PDF Εκτύπωση E-mail

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ KH ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ  «ΞΕΝΩΝΑ ΔΙΑΠΟΡΟ»

Στις 10 Ιανουαρίου 2012 έγινε η κοπή της βασιλόπιτας στο Ψυχιατρικό Ξενώνα «Διάπορο» όπου και παραβρέθηκαν τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Ανατολή. Οι ένοικοι και το προσωπικό του ξενώνα μας υποδέχτηκαν και μας έκαναν να νοιώσουμε άνετα στο χώρο τους. Τα μέλη μας διασκέδασαν και χόρεψαν ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν γνωστούς και φίλους που ήταν στη γιορτή. 

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στις 27 Ιανουαρίου 2012  έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Κέντρου Ημέρας Ανατολή σε ταβέρνα της περιοχής. Μέλη και προσωπικό έκοψαν τη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ανταλλάσοντας ευχές και εκφράζοντας τις επιθυμίες τους για το 2012.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β’ ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Για 3η συνεχή χρονιά συνεχίζεται το Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας σε Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χαλκιδικής. Το πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, στη βελτίωση των αντιλήψεων και στάσεων και στην ανάπτυξη δράσεων που ενισχύουν την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ψυχική νόσο  και συνεισφέρουν στην μείωση των διακρίσεων.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις και χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις. Οι θεωρητικές εισηγήσεις αφορούν βασικές πληροφορίες για ζητήματα ψυχικής υγείας όπως ορισμός της ψυχικής υγείας, όρια μεταξύ φυσιολογικού και παθολογικού, προκαταλήψεις, η σημασία της πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης,  δυνατότητες πρόληψης ή και έγκαιρης αντιμετώπισης μιας ψυχικής διαταραχής, ψυχοπαθολογία εφηβικής ηλικίας. Η δεύτερη θεματική ενότητα διαπραγματεύεται ζητήματα επικοινωνίας όπως λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, τα όρια στην επικοινωνία και τους τρόπους επικοινωνίας. Στην ενότητα αυτή χρησιμοποιούνται βιωματικοί τρόποι μάθησης και έτσι μέσα από τα παιχνίδια ρόλων, τις προσομοιώσεις, τις τεχνικές χαλάρωσης, την εργασία σε ομάδες, τη δραματοποίηση, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να παρατηρούν τον εαυτό τους και να γνωρίζουν καλύτερα τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν. Στο τέλος δίνεται στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικό πακέτο σημειώσεων.

Το πρόγραμμα που συντονίζεται από τη ψυχολόγο και τη κοινωνική λειτουργό, ξεκίνησε το Φλεβάρη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ορμύλιας Χαλκιδικής και συμμετέχουν 13 εκπαιδευτικοί.

 

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στις 24 Φλεβάρη 2012 το Κέντρο Ημέρας Ανατολή διοργάνωσε αποκριάτικη γιορτή στο χώρο του Κέντρο Ημέρας. Μέλη και προσωπικό μασκαρεύτηκαν και διασκέδασαν σε αποκριάτικους ρυθμούς. Στη γιορτή παραβρέθηκαν παλιά μέλη του Κέντρου Ημέρας και είχαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν με μέλη και προσωπικό και να μοιραστούμε όλοι μαζί όμορφες στιγμές. 

      

 

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΝΙΚΗΤΗΣ

Μετά από πρόσκληση του διευθυντή του ΕΠΑΛ Νικήτης κ. Μάντσιο, η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας συντόνισε βιωματικό σεμινάριο για την απώλεια και τη διαχείριση πένθους. Το σεμινάριο έγινε στις 19 Μαρτίου και συμμετείχαν τόσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί  του σχολείου. Μέσα από το σεμινάριο αναδείχτηκε η ανάγκη υποστήριξης εφήβων και εκπαιδευτικών ώστε να βρίσκουν τρόπους επικοινωνίας  και έκφρασης συναισθημάτων για τη διαχείριση του πένθους. 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στις 23 Μαρτίου 2012 μέλη και προσωπικό παραβρέθηκαν στη γιορτή που οργάνωσε το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Πολυγύρου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι εντυπώσεις μελών και προσωπικού για τη γιορτή συζητήθηκαν και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η στάση των καταρτιζομένων στο ΕΕΕΕΚ όπου με ζωηρή διάθεση κατάφεραν να εμψυχώσουν τα μέλη μας και να εμπλακούν και οι ίδιοι τραγουδώντας στην εορταστική εκδήλωση.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2012 η επιστημονικά υπεύθυνη, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Ημέρας Ανατολή συμμετείχαν στο πανελλήνιο συνέδριο για τη ψυχοκοινωνική αποκατάσταση  με τίτλο «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση σε Συνθήκες Οικονομικής Κρίσης: Ποιες αλλαγές και για ποιες νέες ανάγκες» με τη συνεργασία της WARP και τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, ΥΥΚΑ. Φορείς υλοποίησης και διοργάνωσης ήταν η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας με τη συμβολή της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.  

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση