Δραστηριότητες δεύτερου τριμήνου 2012 Οικοτροφείο "ΑΞΙΟΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΠΡΙΛΙΟΣ


Εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδρομή μας, στα Λουτρά Πόζαρ, και  η διαμονή μας στο γραφικό οικισμό  Όρμα, στην φιλόξενη κα Ελευθερία.

Τη μία μέρα φάγαμε σε ταβέρνα της περιοχής και την επόμενη ψήσαμε θαλασσινά στην αυλή , επισκεφτήκαμε τα λουτρά της περιοχής ,  πραγματοποιήσαμε περιπάτους στην ευρύτερη περιοχή και διασκεδάσαμε σε μπαράκι της περιοχής.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχός μας αλλά παρ’ όλα αυτά, όλοι οι ένοικοι το απόλαυσαν και δήλωσαν ότι τους άρεσε πολύ η εκδρομή.


Λίγες μέρες πριν το Πάσχα ένοικοι του Οικοτροφείου μοίρασαν λαμπάδες τις οποίες οι ίδιοι στόλισαν, σε εμπορικά καταστήματα και φορείς της περιοχής



5ο Τουρνουά Bowling ατόμων με αναπηρία

Την Παρασκευή  27/04/2012 πραγματοποιήθηκε στο  STADIUM BOWLING – Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία, το 5ο Τουρνουά Bowling ατόμων με αναπηρία  που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.).  Συμμετείχαν συνολικά 15 δομές από την Βόρεια Ελλάδα  Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος λάβαμε μέρος στην αθλητική διοργάνωση.

Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με το επίπεδο ικανοτήτων τους. Τέσσερις ένοικοι του Οικοτροφείου μαζί με 3 μαθητές του Δημοσίου Ειδικού Γυμνασίου αγωνίστηκαν από κοινού στην πρώτη κατηγορία και πήραν την πρώτη θέση, μετάλλια και κύπελο.

Όλοι οι ένοικοι χάρηκαν ιδιαίτερα με αυτή τη διάκριση και ακολούθησε γιορτή στο Οικοτροφείο.




ΜΑΙΟΣ


Επίσκεψη ενοίκου σε συγγενείς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Η ένοικος είχε χρόνια να επισκεφτεί το σπίτι της και με αφορμή τη γιορτή της , επισκεφτήκαμε το σπίτι της. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντήσει την κόρη της, τη μητέρα της , την αδερφή της και τα ανίψια της. Η ίδια δήλωσε ότι πέρασε πάρα πολύ όμορφα και ότι θα ήθελε σύντομα να ξαναεπισκεφτεί τους συγγενείς της.


Συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία

Στην εκλογική διαδικασία (εκλογές 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου)

συμμετείχαν και φέτος 6 ένοικοι, οι οποίοι επιθυμούσαν και ψήφιζαν εντός του νομού Θεσσαλονίκης.

Είχαν προηγηθεί αρκετές ομαδικές συζητήσεις σχετικά με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας και τους συνδυασμούς των κομμάτων που θα συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Ενδιαφέρον είχε ότι οι ένοικοι αυτή τη φορά ένιωθαν μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό τους και  για το αν θα τα καταφέρουν κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ακολούθησαν το επόμενο διάστημα συζητήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.




Επίσκεψη από την Ενορία Αγίου Πέτρου και Παύλου

Μας επισκέφθηκαν από την Ενορία Αγίου Πέτρου και Παύλου, ο ιερωμένος της εκκλησίας μαζί με 6 κυρίες. Κεραστήκαμε και ανταλλάξαμε ευχές.

Υπήρξε και δεύτερη επίσκεψη από τον ιερωμένο όπου μετέλαβαν οι ένοικοι του οικοτροφείου.



Επίσκεψη στην ανθοκομική έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ένοικοι συνοδεία προσωπικού συμμετείχαν στην ανθοκομική έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεθνούς έκθεσης, αγόρασαν λουλούδια και περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης. Δήλωσαν ότι χαλάρωσαν από αυτή τη βόλτα και ότι τους άρεσαν τα πολλά χρώματα που είχαν τα φυτά.



Επίσκεψη στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη.


Το Μάιο με την ευκαιρία της  Διεθνούς Ημέρας Μουσείων επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί μας δόθηκε η δυνατότητα να δούμε αντικείμενα από κάθε υλικό, αντικείμενα σχετικά με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και με τεχνικές, όπως η υφαντική, η ραπτική, η κεντητική, η μεταλλοτεχνία, η ξυλοτεχνία, η κεραμική. Πρόκειται για αντικείμενα που εξυπηρετούσαν τις βασικές βιοτικές ανάγκες του ανθρώπου (διατροφή, στέγαση, ένδυση), αλλά και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο πλαίσιο της κοινωνικής και της πνευματικής ζωής του.




Θεατρική παράσταση

Παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» που δόθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο δημοτικό Θέατρο Συκεών.

Στο θεατρικό συμμετείχε και ο ψυχολόγος – συντονιστής του Οικοτροφείου, κος Αργύρογλου Νικόλαος.

Όλοι οι ένοικοι έδειξαν να ευχαριστούνται ιδιαίτερα το έργο.


Επίσκεψη από τη χορωδία του Ερυθρού Σταυρού.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τη χορωδία του Ερυθρού Σταυρού μαζί με τους εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού

Όλοι μαζί χορέψαμε, τραγουδήσαμε και διασκεδάσαμε.

                                           





ΙΟΥΝΙΟΣ


Έκθεση ζωγραφικής

Πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των ενοίκων των Οικοτροφείων : «Αξιός», «Αλκυόνη», «Αλθαία» που συμμετέχουν στην ομάδα ζωγραφικής η οποία υλοποιείται στο Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού Κ.Α.Π.Π.Α 2000 και υποστηρίζεται από του Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού (Δ.Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.) .

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει τα εκθέματα των ενοίκων και να συζητήσει μαζί τους για τις δημιουργίες τους.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από τα μέλη της ομάδας, ήταν και ένοικοι και από τα 3 Οικοτροφεία.

Έπειτα από την έκθεση παρακολουθήσαμε από τη θεατρική ομάδα : «Εταιρεία Υποκριτών» την παράσταση : «Βουτήματα»


Η ομάδα ζωγραφικής θα συναντηθεί πάλι το Σεπτέμβριο.


Αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού


Αποφασίσαμε να κάνουμε το αποχαιρετιστήριο στο προαύλιο του Οικοτροφείου συνοδεία φαγητού.

Συζητήσαμε για τα σχέδια των καλοκαιρινών μηνών και ανταλλάξαμε ευχές για ένα δροσερό και ξένοιαστο καλοκαίρι.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο.





Συμμετοχή στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Οι ένοικοι μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα του Οικοτροφείου, φυλλάδια για την ψυχική υγεία, συνομίλησαν και γνώρισαν κόσμο που ήρθε στο φεστιβάλ. Επίσης παρακολούθησαν ενημερωτικό ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία.

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / Newsletter



Αναζήτηση