ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2012 ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ PDF Εκτύπωση E-mail


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥXΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής υγείας που έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ψυχικής Υγείας ως η 10η Οκτώβρη το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» και  το Οικοτροφείο «ΑΘΩΝΑΣ» μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Φάρος Ν. Μουδανιών»διοργάνωσαν στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2012 Φεστιβάλ  Ταινιών για τη ψυχική υγεία. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας και διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ. Ν. Προποντίδας στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν είχαν ως θέμα την κατάθλιψη αφού αυτήν την χρονιά η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας είχε ως θέμα «Κατάθλιψη: Μια παγκόσμια κρίση».

Παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου υπήρχε έκθεση με δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας «Ανατολή», των ενοίκων του Οικοτροφείου «Άθωνας» και του Οικοτροφείου «Αξιός» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Έρευνας Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΣΥΝΘΕΣΗ».


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΙΔΡΥΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Στις 23 Οκτωβρίου 2012 η ψυχολόγος, κ. Τσίγγανου Ιωάννα και η κοινωνική λειτουργός, κ. Ζαρζοπούλου Άντζελα, συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την ίδρυση του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν η σημασία της ύπαρξης του Συμβουλευτικού σταθμού Νέων και η προοπτική ύπαρξης συνεργασίας με όλους τους κοινωνικούς φορείς  και φορείς ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης του Νομού.

Στο πλαίσιο της ημερίδας η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας παρουσίασε τις δράσεις αγωγής κοινότητας και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΤΟΛΗ. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έγιναν σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Στις 26 Οκτωβρίου 2012 μέλη και προσωπικό του Κέντρου Ημέρας επισκέφτηκαν το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πολυγύρου με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Τα μέλη μας παρακολούθησαν  με ενδιαφέρον την εκδήλωση που περιλάμβανε μικρά θεατρικά δρώμενα και τραγούδια.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

Στις 29 Νοεμβρίου 2012 έγινε στο χώρο του Κέντρου Ημέρας ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη ψυχολόγο, κ. Τσίγγανου Ιωάννα και την κοινωνική λειτουργό, κ. Ζαρζοπούλου Άντζελα,  με θέμα «Ψυχική Υγεία και Ψυχική Ασθένεια: μύθοι και πραγματικότητα». Στην ημερίδα συμμετείχαν άτομα από την ομάδα εθελοντών της Γαλάτιστας Χαλκιδικής.

Η ομάδα εθελοντών Γαλάτιστας εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν το εισαγωγικό πρόγραμμα  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εθελοντών με θέμα «Ζητήματα Επικοινωνίας σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες». Το ίδιο πρόγραμμα είχε παρακολουθήσει με ενδιαφέρον και συνέπεια το Μάιο του 2012 η ομάδα εθελοντών Αρναίας.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στις 13 Δεκεμβρίου 2012 η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου τέλεσαν τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  στο Ίδρυμα Αγάπης στην Αρναία Χαλκιδικής . Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με αναπηρία και στελεχώνεται από 10 εθελοντές που παρακολούθησαν με συνέπεια το εισαγωγικό πρόγραμμα  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εθελοντών με θέμα «Ζητήματα Επικοινωνίας σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες» που διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΤΟΛΗ το Μάιο του 2012.

Η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΤΟΛΗ, κ. Τσίγγανου Ιωάννα παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Κέντρου και  εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Ο υποστηρικτικός ρόλος της οικογένειας των ατόμων με αναπηρίες».


ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ

 Στην Αρναία Χαλκιδικής στις 19 Δεκεμβρίου 2012 η Διεύθυνση Γενικού Λυκείου Αρναίας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Χαλκιδικής διεξήγαγαν ομιλία με θέμα: «Διαχείριση Άγχους των εφήβων». Την παρουσίαση του θέματος ανέλαβαν η ψυχολόγος του Οικοτροφείου ΑΘΩΝΑΣ, κ. Χρυσοχοΐδου Βούλα και η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΤΟΛΗ, κ. Τσίγγανου Ιωάννα. Στην ομιλία συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν οι σκέψεις και τα συναισθήματα των συμμετεχόντων.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στις 20 Δεκεμβρίου 2012 έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΤΟΛΗ. Στη γιορτή παραβρέθηκαν παλιά μέλη και εθελοντές του Κέντρου Ημέρας. Ο κ. Κωνσταντινίδης Αντώνης, για ακόμη μια φορά με κέφι και θετική διάθεση, συνόδευσε με τη μουσική του τους χορούς και τα τραγούδια μελών και προσωπικού.

 

Ημερ/νία & Ώρα

Περιοδικό "ΠΡΟΘΗΚΗ"

Εγγραφή / NewsletterΑναζήτηση